hits

Vi er i Moskva!

Hei, 

Først og fremst vil jeg gjerne si tusen takk til alle som har bidratt til innsamlingen, artister som har stilt opp på konserten, alle som møtte opp på konserten, folk som har likt og delt innleggene, alle som har sendt meg fine meldinger og oppmuntrende ord, de fantastiske vennene mine, familien min, svigerfamilien min, min kjære Marius og sist men ikke minst Elin som hjalp meg med søknader og alle mine 1000000000 spørsmål. Det er så utrolig mange mennesker som har støttet meg: familie, kollegaer, gamle venner, nye venner, venners venner, mennesker jeg kjenner, mennesker jeg vet hvem er og det som har vært mest overraskende - helt ukjente mennesker. Mennesker som har tatt seg tid til å sende meg oppmuntringer og hyggelige ord uten å ane hvem jeg er. Til tross for tidenes møkkaår, så sitter jeg igjen med så mye takknemlighet. Jeg har mistet alle ord siden alt dette startet. 

Det er veldig mange som ønsker å følge med på reisen min i Moskva, i den forbindelse har jeg opprettet en blogg så det blir litt lettere å holde folk oppdatert. Vi har vært i Moskva siden søndag og sjekket inn på Vega Hotel & Convention Center. Vi fikk anbefalt dette hotellet av sykehuset og andre som har gjennomført behandlingen før meg. 

Jeg er veldig positivt overrasket over sykehuset og faktisk litt imponert. De har mer moderne utstyr enn de har på Ullevål, om en ser bort i fra EKG apparatet. Det var et merkelig apparat. Rommet er helt rent og stort, har både kjøleskap, micro og vannkoker. Det er god luft på rommet. Sykepleierne er fantastisk dyktige til å ta blodprøver og sette PVK, jeg har faktisk ikke ett blåmerke og det har aldri skjedd før. I går fikk jeg endelig ta MR i en Siemens T3, for spesielt interesserte finnes de ikke så mange av disse i Norge og jeg har kun vært i en T1,5. Jeg er veldig spent på om den får opp flere lesjoner i denne maskinen enn hva de har sett i Norge.

Maten her borte er helt forferdelig. Sykepleierne blir skikkelig fornærmet om man ikke spiser opp alt, det skal jeg innrømme at stresser meg litt. I følge Elin er de vandt med nordmenn som ikke spiser maten, så jeg får vel ristet det av meg etterhvert og startet på lagret mitt:

De første dagene har bestått av mye testing på sykehuset, disse må jeg bestå for å bli godkjent for behandling. I november var jeg uheldig å få feil medikament (cellegift) med en enda mer uheldig dosering, noe som fører til at jeg har gjennomført grundigere og flere tester enn normalt de første dagene her borte. Jeg stresser veldig og er redd for at dette kan ødelegge for behandlingen. Jeg er nå ferdig med alle tester og har fri i dag. I morgen skal jeg møte på sykehuset klokken 12 og mest sannsynlig flytte inn på sykehuset. Jeg er veldig spent! Så langt har jeg møtt en dame fra California og en dame fra Sveits på sykehuset, de sitter begge i rullestol. De sier begge at de skulle ønske at de fikk vite om denne behandlingen når de var nydiagnosert, så jeg er veldig glad og takknemlig for at jeg får gjort dette såpass tidlig ("Bank i bordet"). 


Opplegget fremover om jeg blir godkjent ser slik ut:

1. Stamcelle stimulering. 

Dette tar vanligvis 4 dager (noen ganger 5-6) og avhenger av resultatene til høstingen. Her vil jeg også begynne å få steroider hver dag. 

2. Sette inn spesialkateter i nakke (brukes til å høste stamceller) og røntgen av bryst. 

3. Høsting av stamceller. 

Tar vanligvis 1-2 dager, noen ganger 3 dager. De skal høste 2 millioner (eller fler) hematologiske stamceller per kg kroppsvekt. 

4. Fjerne kateteret i nakken og sette inn nytt kateter for cellegiften og videre behandling. 

5. Cellegift (4 dager)

6. 1-2 dager hvile

7. Transplantasjon

Her må jeg faste. Dette er hva jeg gruer meg mest til og har hørt fra andre at er mest ubehagelig. 

8. Isolasjon. 


For dere som fikk dere en god latter på lørdag kan jeg gledelig meddele at Marius nå har lært seg å bruke munnbind ;)

I ettermiddag kommer også Mamma til Moskva, jeg er bortskjemt og kommer ikke være alene et sekund her borte! Krysser fingre og tær for at alt går som det skal i morgen. 

Jeg skal prøve å være flink til å oppdatere!

Julia

 

14 kommentarer

Alicehamran

17.01.2018 kl.15:31

Masse lykke til Julia. Heier på deg <3 Stor klem fra Alice :)

Camilla <3

17.01.2018 kl.15:58

Du er så tøff og modig! Veldig fint med denne bloggen vennen <3 Masse lykke til! Jeg savner deg jo seff allerede ;)

Kristin

17.01.2018 kl.16:32

Masse lykke til kjære Julia?n vår❤️❤️❤️ Vi er så imponert og stolt av hvordan du takler og står i dette!! Heier på deg fra langt inni ❤️Rota🤗🤗🤗🙌🏽🙌🏽🙌🏽 Hils Marius, dere er virkelig ett superteam!!!! Super glad i deg, god klem fra store og små i Borgekroken😘😘

Tove Haugerud

17.01.2018 kl.16:56

Lykke til 😍 Tenker på dere alle💚 klem fra oss på Limi.

Alette Grundberg

17.01.2018 kl.17:32

Lykke til, Julia👍. Du vil være i våre tanker💕

Christin Knutsen

17.01.2018 kl.19:34

Ønsker deg masse lykke til med behandlingen.👍❤️

Du er jammeni meg en skikkelig tøffing.

Klem fra hele familien💞

Elin

17.01.2018 kl.20:14

Tenker på deg! Og masse masse lykke til❤️

Anne Grethe

17.01.2018 kl.22:26

Masse lykke til ❤️😘. Stolt av deg gleder meg til du kommer hjem. Stor klem fra tante Anne

Julia Fink

20.01.2018 kl.23:47

Anne Grethe: Tusen takk for det Tante ????

Stein

17.01.2018 kl.23:49

Lykke til Julia, dette går bra 👍

Julia Fink

20.01.2018 kl.23:46

Stein: tusen takk for det Stein ??

Marianne Christensen

18.01.2018 kl.20:07

Kjære Julia. Ønsker deg alt godt og sender deg bare gode tanker😊

Dette kommer til å gå bra! Lykke til.

Julia Fink

20.01.2018 kl.23:46

Marianne Christensen: Tusen takk for det ?? Med så gode prognoser ordner alt seg!

Tove spirdalen

21.01.2018 kl.17:52

Lykke til julia❤️ så flott at du deler dette med oss med denne bloggen, du er tøffa selv så dette blir bra💕har fått litt oppdatering av nenne, for tenker mye på deg😘😘

Skriv en ny kommentar

Julia Fink

Julia Fink

26, Oslo

Kategorier

Arkiv